ЯК ЗНАЙТИ НОТАРІУСА У М. ЛЬВОВІ ТА ОБЛАСТІ?

ЯК ЗНАЙТИ НОТАРІУСА У М. ЛЬВОВІ ТА ОБЛАСТІ?

Notarius Lviv

Коли у громадян виникає потреба швидко знайти найближче розташованого приватного або державного нотаріуса чи нотаріальну контору вони часто зустрічаються із труднощами. На жаль, більшість онлайн-довідників та бізнес-каталогів містять неактуальну та неповну інформацію про нотаріусів.  Де ж ознайомитися з повним вичерпним переліком нотаріусів Львова, а також нотаріальних контор області?

Чому важливо зважати на розташування офісу нотаріуса?

Згідно з чинним законодавством громадяни можуть звертатися до нотаріуса незалежно від зареєстрованого місця проживання за окремими нотаріальними діями. Це: складення заповіту, укладення шлюбного договору, видача довіреності, засвідчення  справжності підпису на різних документах, в т.ч. заявах різного виду. Наприклад: засвідчення справжності підпису на заяві про виїзд дитини/дітей за кордон, другого з подружжя на купівлю/продаж нерухомості, запрошення для іноземців.

Водночас, за принципом територіальної приналежності (місцезнаходження нерухомого майна або зареєстроване місце проживання однієї із сторін договору)  здійснюються такі нотаріальні дії:

  • договори відчуження нерухомого майна (купівля-продаж, дарування,  довічне утримання, спадковий договір);
  • договори іпотеки (місцезнаходження нерухомого майна або зареєстроване місце проживання  однієї із сторін договору);
  • оформлення спадщини (за зареєстрованим місцем проживання померлої особи);
  • договори застави транспортних засобів (за зареєстрованим місцем проживання однієї із сторін договору)

Саме тому, громадянину, залежно від питання, за яким він звертається до нотаруіса, потрібно знати приналежність його до того чи іншого нотаріуального округу.

У зв’язку із адміністративно-територіальною реформою змінилися межі Львівського міського нотаріального округу. У свою чергу, це додало мешканцям міста Львова та суміжним населеним пунктам додаткових питань. Наприклад, як знайти найближчого до себе нотаріуса, який належить, до його нотаріального округу?

Єдиний реєстр нотаріусів

Так, на Єдиному державному веб-порталі відкритих даних публікується офіційний та актуальний Єдиний реєстр нотаріусів. Відповідний реєстр містить назву адміністративно-територіальної одиниці, прізвище, ім’я, по батькові, контакти нотаріусів та нотаріальних контор  (державних та приватних), номер свідоцтва нотаріуса.

Реєстр доступний на Єдиному державному веб-порталі постійно, однак інформація у ньому подається у машиночитаному форматі “.xml”. Такий формат є доступний для роботів-пошуковиків, однак незручний для пересічних користувачів. У зв’язку з цим наводимо перелік нотаріусів міста Львова та Львівської області у доступному для сприйняття форматі.

Реєстр нотаріусів у м.Львів та Львівської області станом на 01.06.2021 р.

Гугл-карти містять також не завжди точну та повну інформацію про наявність приватних та державних нотаріусів.

Через відсутність інформації про найближчих нотаріусів на гугл-картах мешканці Львівської області часто змушені їхати за відповідними послугами до сусідніх районів або міст.

У зв’язку з цим офіційну та актуальну інформацію про нотаріусів Львівщини наводимо в зручній для перегляду картографічній формі.

На відповідній карті Ви можете при збільшенні переглянути розташування 443 офіси приватних та державних нотаріусів. Цікаво, що більше половини нотаріальних офісів області знаходяться в межах Львівської міської територіальної громади. До слова, Львівський міський нотаріальний округ відтепер складається із 2 селищ (Брюховичі, Рудне), 3 міст (Винники, Дубляни, Львів) та 15 сіл (Великі Грибовичі, Воля-Гомулецька, Гряда, Завадів, Зарудці, Зашків, Збиранка, Лисиничі, Малехів, Малі Грибовичі, Малі Підліски, Підбірці, Підрясне, Рясне-Руське, Ситихів). При кліку на нотаріуса відкривається розгорнута інформація щодо адреси, контактні дані та № свідоцтва про реєстрацію нотаріусів.

Розглянемо процес користування картою на прикладі мого офісу приватного нотаріуса. При збільшеному перегляді міста Львова на карті наводимо курсор на вул. Шолом-Алейхема клікаємо на мітку нотаріуса. Видається інформація про те, що за цією адресою знаходить приватний нотаріус Львівського міського нотаріального округу Табакера Е.Ю., номер свідоцтва 9306.

Отож, використання відкритих даних дозволяє нам отримати найбільш актуальну та вичерпну офіційну інформацію про місцезнаходження та контакти приватних та державних нотаріусів міста Львова та Львівської області.

*Джерело – Єдиний державний веб-портал відкритих даних.

Елла Табакера

Приватний нотаріус у Львові. Професійна сфера: нотаріат; цивільне, сімейне, земельне, спадкове право; оформлення спадщини, реєстрація нерухомості тощо.

Залишити відповідь